Masalah Zakar Kecil: Kenapa Ia Berlaku

Bagaimana kita menentukan apa yang kecil?

Apa yang terlalu kecil? Apa yang terlalu besar? Penyelidikan menunjukkan bahawa ramai lelaki menginginkan zakar yang lebih besar tanpa mengira sama ada mereka berfikir bahawa saiz zakar mereka adalah purata atau tidak. Dan, sesetengah lelaki percaya mereka mempunyai zakar kecil apabila ia sebenarnya dalam julat purata.

Artikel ini akan melihat sains di sebalik saiz zakar purata, bagaimana untuk mengukur zakar anda, dan keadaan yang boleh menyebabkan zakar menjadi atau kelihatan lebih kecil daripada biasa.

Apa purata?

Panjang purata zakar adalah kira-kira 3.6 inci lembik dan 5.2 inci keras. Tetapi bagaimana ini menjadi nombor?

Penyelidikan saiz zakar

Terdapat beberapa kajian selama bertahun-tahun yang telah cuba untuk memberikan nombor yang pasti untuk saiz zakar purata.

Satu kajian 2014 yang lebih kecil dalam Jurnal Perubatan Seksual melihat saiz zakar purata dalam 1,661 lelaki. Para penyelidik mendapati bahawa purata panjang zakar yang mendirikan dan lilitan peserta adalah 5.6 inci (14.15 sentimeter) dan 4.8 in. (12.23 cm), masing-masing. 

Satu lagi kajian yang lebih besar dari 2014 menyusun data dari lebih 15,000 lelaki untuk menentukan saiz purata. Dalam kajian ini, ukuran panjang dan lilitan telah diambil kedua-dua lembik dan mendirikan. Keputusan menentukan panjang zakar purata menjadi 3.6 in. (9.16 cm) manakala lembik dan 5.2 in. (13.12 cm) manakala tegak. Di samping itu, purata lilitan zakar diukur sebagai 3.7 in. (9.31 cm) manakala lembik dan 4.6 in. (11.66 cm) semasa mendirikan. 

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa kajian pertama menggunakan ukuran yang dilaporkan sendiri, manakala kajian kedua menggunakan ukuran yang diambil oleh profesional kesihatan. Kedua-dua kajian mempunyai batasan mereka, tetapi bilangan yang dilaporkan konsisten dengan kajian yang sama pada saiz zakar purata.

Bilakah zakar membesar?

Penyelidikan menunjukkan bahawa terdapat tempoh pertumbuhan zakar yang berbeza sepanjang kitaran hayat. Dalam satu kajian, penyelidik mengesan saiz zakar dalam lebih daripada 3,000 lelaki dari lahir hingga 16 tahun. 

Mereka mendapati bahawa secara purata, zakar berkembang pesat dari kelahiran sehingga kira-kira 1 tahun. Dari umur 1 hingga 11 tahun, pertumbuhan zakar perlahan sedikit. Pada usia 11 tahun dan memasuki akil baligh, para penyelidik memerhatikan satu lagi tempoh pertumbuhan pesat.

Apabila zakar kelihatan kecil

Kebanyakan lelaki jatuh ke dalam julat saiz zakar purata. Walau bagaimanapun, sesetengah kanak-kanak lelaki dan lelaki mungkin mempunyai apa yang dikenali sebagai mikropenis. Juga, tidak semua zakar kecil adalah mikropenis.

Mikropenis

Micropenis adalah keadaan, yang paling sering didiagnosis pada bayi, dicirikan oleh zakar yang jatuh di bawah julat saiz purata. Kriteria untuk mikropenis pada bayi secara amnya saiz zakar yang lebih kecil daripada .75 in. (1.9 cm), berdasarkan panjang zakar yang diregangkan.

Menurut Pusat Perubatan University of Rochester, salah satu komplikasi mikropenis yang paling biasa diturunkan kesuburan kerana kiraan sperma yang berkurangan. 

Ketidakseimbangan hormon seks yang dipanggil hipogonadisme adalah punca utama mikropenis.

Walaupun terdapat pendekatan rawatan yang berbeza untuk mikropenis, rawatan hormon boleh menjadi kunci dalam merawat bayi. Rawatan awal hormon juga boleh membantu meningkatkan saiz zakar sebanyak 100 peratus semasa tindakan awal rawatan untuk bayi.

Zakar Inconspicuous

Zakar Inconspicuous adalah istilah payung untuk apa-apa bilangan keadaan yang menyebabkan zakar muncul lebih kecil daripada biasa.

Syarat-syarat berikut semua dikaitkan dengan mempunyai saiz zakar yang lebih kecil daripada biasa.

  • Zakar tertanam. Zakar tertanam terutamanya disebabkan oleh pengumpulan kulit yang berlebihan di sekeliling zakar. Zakar tertanam, atau tersembunyi, di bawah perut, skrotum, atau bahkan paha. Dalam kebanyakan kes, zakar adalah panjang biasa dan fungsi biasanya. Walau bagaimanapun, keadaan ini boleh menyebabkan kesukaran dengan rangsangan seksual dan fungsi serta kencing.
  • Zakar berselaput. Zakar berselaput berlaku apabila kulit skrotum dilampirkan terlalu tinggi pada zakar. Ini boleh menjejaskan sudut di mana zakar berehat, menyebabkan ia muncul “berselaput” dan lebih pendek daripada biasa. Pembedahan kosmetik adalah pendekatan rawatan biasa untuk keadaan ini.
  • Zakar yang terperangkap. Zakar yang terperangkap boleh berlaku akibat berkhatan tidak sembuh dengan betul. Dengan zakar yang terperangkap, tisu parut dari berkhatan menyebabkan zakar menjadi terperangkap di bawah kulit yang sembuh. Keadaan ini boleh menyebabkan isu-isu serius dengan disfungsi kencing, jadi terapi atau pembedahan adalah perlu.

Jika Anda Serik Dengan Zakar Kecil, Selesaikan Dengan Minyak Dirumus Khas Untuk Membesarkan Zakar

Memperkenalkan

JANGAN RISAU.. KAMI AKAN BANTU SELESAIKAN MASALAH ANDA..

 

Memperkenalkan produk terhebat 2020,

 

Antara yg terbaik,

banyak feedback positif, memang padu!!.


SBS SCORPION OIL

-SUDAH LEBIH 5 TAHUN DI PASARAN.

-TELAH MEMBANTU RIBUAN LELAKI PANJANGKAN ZAKAR & BESARKAN ZAKAR.*

-LEBIH HEBAT LEBIH MANTAP DARI MINYAK LINTAH DAN MINYAK BELACAK.*

.

.

.

1. SELAMAT DIGUNAKAN!

BAGI ANDA YANG INGIN TAMBAH SAIZ, YANG INGIN MERAWAT MASALAH ZAKAR ANDA, PERKARA YANG PALING PENTING ADALAH DARI SEGI KESELAMATAN. BARANG BUKAN NK GUNA SEBULAN, BARANG NK GUNA SAMPAI TUA, ADA YANG TANYA SAYA GUNA NI BOLEH SEBABKAN LEMAHKAN ZAKAR TAK?? JAWAPAN SAYA >> MINYAK NI YANG MERAWAT MASALAH ZAKAR ANDA, ZAKAR XKERAS BOLEH KEMBALI KERAS, INI BUKAN MINYAK NK DATANGKAN MASALAH. INI MINYAK MENYELESAIKAN MASALAH. INSHA ALLAH.*

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

2. TIDAK MEMERLUKAN URUTAN YANG SUKAR!

SBS SCORPION OIL TIDAK MEMERLUKAN URUTAN YANG SUKAR, IANYA HANYA PERLU DISAPU SETIAP HARI PAGI DAN MALAM. TETAPI ADALAH LEBIH BAIK JIKA DIURUT SEDIKIT ZAKARNYA. SUPAYA DARAH DAPAT BERGERAK LANCAR PADA ZAKARNYA UNTUK DAPATKAN HASIL YANG TERBAIK.*

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

.

 

.

APA ITU SBS SCORPION OIL

SBS Scorpion Oil merupakan satu ramuan khusus yang dihasilkan daripada ramuan Homeopathy yang berasaskan herba-herba dan tumbuhan organik terpilih. SBS Scorpion Oil diformulasikan secara khasnya untuk meningkatkan tahap seksualiti lelaki dan membaiki kesihatan zakar anda ke tahap yang maksima. Dalam masa yang sama, SBS Scorpion Oil juga membantu panjangkan zakar ke tahap yang maksima yang menjadi idaman para lelaki.

.

KESAN UTAMA SBS SCORPION OIL

  1. TAMBAH SAIZ ZAKAR PANJANG DAN BESAR.*

  2. TAMBAH KETEGANGAN DAN KEKERASAN ZAKAR .*

  3. TAHAN LAMA BERSAMA ISTERI.*

  4. TAMBAH NIKMAT BERSAMA.*

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

.

Bagaimana SBS SCORPION OIL Bertindak?

Oleh kerana ianya adalah rumusan Homeopathy kita perlu memperuntukkan masa yg secukupnya supaya ianya bekerja dengan sendiri yg mana ianya  akan meresap ke dalam zakar dan akan mencari urat-urat dan saraf-saraf yg bermasalah dan dari situlah ianya bermula.

Bahan-bahan yang terkandung dalam SBS Scorpion Oil akan meresap ke dalam zakar melalui liang-liang roma kulit ke salur darah dan urat saraf dalam zakar. Kemudian ia akan bertindakbalas dengan membetulkan salur darah yang bermasalah dan menyahkan toksid-toksid yang berada pada dinding urat zakar. *

Dengan ini, darah akan mengalir ke bahagian zakar secara optimum dan lancar. Oleh itu, Sel-sel pada zakar akan menerima nutrien yang dibawa oleh darah dengan secukupnya. Jadi sel-sel tersebut akan menjadi sihat dan berfungsi dengan baik seperti yang sepatutnya. Apabila zakar sihat, sudah tentu prestasi zakar mencapai tahap yang optimum dan mantap. *

Sensitiviti atau rasa geli pada kepala zakar akan berkurang kerana ia menerima darah yang cukup. Ini seterusnya akan mengatasi masalah pancutan pra-matang atau cepat pancut yang menjadi masalah kebanyakan lelaki pada masa kini. *

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

.

KESAN PENGGUNAAN SBS SCORPION OIL

 

SBS SCORPION OIL bertindak pada keseluruhan zakar. Sebelum menggunakan SBS SCORPION OIL, pengaliran darah adalah sangat minimum disebabkan oleh masalah salur darah yang bertoksid yang menjadikan pengaliran darah menjadi perlahan.*

Akan tetapi, dalam tempoh 7 hingga 14 hari menggunakan SBS SCORPION OIL, didapati pengaliran darah menjadi lebih lancar dan saiz zakar bertambah.*

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON. 

SBS SCORPION OIL SUPPLEMENT UTK ZAKAR

SBS SCORPION OIL bukan sekadar formulasi Homeopathy yang biasa tetapi ia diperkayakan dengan bahan-bahan daripada unsur-unsur tumbuhan hijau yang melalui proses yang moden dan amat teliti. Ia dirumuskan dengan 100% kandungan bahan semulajadi dan herba. tiada komponen haiwan,bahan kimia ataupun alkohol dalam rumusan serum ini.

Dengan kata lain, SBS SCORPION OIL merupakan SUPLEMENT yang diperlukan oleh zakar untuk memastikan zakar sentiasa sihat dan berada dalam kondisi yang normal seterusnya membesarkan & memanjangkan zakar anda tanpa anda sedari.*

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

 

KHASIAT DAN KELEBIHAN SBS SCORPION OIL

✔ Membantu meningkatkan tahap kesihatan zakar.*
✔ Membantu memperbetulkan kembali urat zakar yang tercedera akibat dari perlakuan onani (melancap) atau kemalangan.*
✔ Membantu menambah saiz zakar. Zakar akan menjadi lebih besar, panjang dan keras.*
✔ Membantu menegangkan sepanjang waktu anda bersama isteri sehingga sudah.*
✔ Membantu meningkatkan prestasi seksual ( tahan lama ).*
✔ Menjadikan zakar lebih anjal.*
✔ Membantu perjalanan darah lebih lancar pada zakar.*
✔ Kulit zakar dan di sekitar zakar menjadi lebih lembut dan bersih.*
✔ Meningkatkan nikmat hubungan seksual bersama pasangan anda.*

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

PERINGATAN!!!

***Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum. 

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

   

SBS SCORPION OIL VS MINYAK LINTAH/BELACAK

Kami berpengalaman dalam menjual produk-produk besarkan zakar, pelbagai jenis minyak lintah dan minyak belacak kami jual, tetapi antara banyak-banyak minyak yang kami jual(lihat bahagian kanan web), SBS Scorpion Oil adalah antara minyak yg terbaik. Kami mendapat testimoni & respond yg sangat memeranjatkan tentang Scorpion Oil berbanding dengan testimoni dari minyak lintah/belacak. 

Ramai pengguna Scorpion mendapat perubahan zakar yg sangat ketara iaitu beberapa perubahan inci.*

Tidak seperti minyak lintah dan minyak belacak yg hanya ada sedikit perubahan dan hanya kembang semata2.

Cara penggunaan SBS Scorpion Oil juga lebih mudah. Hanya sapu setiap hari pagi dan malam. Manakala minyak Lintah/Belacak pula, anda perlu urut zakar anda jika tidak ianya tidak akan berkesan. 

Jadi jangan terus membazir dengan mencuba minyak lintah/belacak, ianya hanya merugikan wang anda. Penggunaan minyak lintah dan minyak belacak pada zaman sekarang adalah kurang relevan berikutan perubahan cara pemakanan masyarakat sekarang dan amalan gaya hidup yang tidak sihat.

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

 

 

.

.

JANGAN TUNGGU LAGI!

GEMBIRAKAN PASANGAN ANDA!

 

.

PRODUK LAKU KERAS.

 

.  

 

JOM LIHAT APA KATA PENGGUNA SBS SCORPION OIL : 

-1 BULAN NAIK 2 INCI.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

– Tidak seperti ubat besarkan zakar lain di pasaran yg perlu diamalkan sekurang-kurangkan 3 bulan, dengan produk scorpion, hanya 1 bulan sudah nampak perubahan yang banyak.**

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

.

– GUNA SAMPAI 9 INCI.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON.

– Ada juga pelanggan kami yang terlajak besarkan zakarnya hingga ke 9 inci. Pihak kami juga terkejut dengan pendedahan ini. Dengan testimoni ini juga meyakinkan kami bahaya produk scorpion adalah antara produk besarkan dan panjangkan zakar yang terbaik di pasaran.**

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

– DARI 5 INCI SAMPAI 8.5 INCI.**

.

– LAMBAT SIKIT NAIK BARU 2 INCI.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON.

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

.

– TAMBAH 1 INCI.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

– Kami juga membuka peluang pada anda yang ingin menjana pendapatan dengan produk kami untuk menjadi wakil jualan di tempat anda. Seorang pelanggan kami di borneo juga terus menjadi wakil jualan apabila dia sudah dapat merasakan perubahan zakarnya yg semakin besar, panjang dan gebu.**

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

.

.

– 4 HARI TAMBAH 1 INCI.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

– Penangan Scorpion Oil + Proextender + Urut, 4 Hari sudah bertambah X inci. Ini juga membuktikan bahawa produk scorpion antara yang terbaik di antara yang terbaik.**

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

..

– TAMBAH 1 INCI.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

.

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON.

.

– 5 HARI PANJANG ZAKAR MENINGKAT KE 6.5 INCI.**

– KETEBALAN BATANG ZAKAR PUN SEMAKIN BESAR.**

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

.

 

– ZAKAR MEMANJANG 1.5INCI.**

– UKUR LILIT BERTAMBAH.**

– ZAKAR JADI LEBIH KERAS.**

– MAMPU BERTAHAN LEBIH LAMA WALAU TAK GUNA SERUM.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

– TER TER TER TER TERBAIK GILER.**

– BENGKAK BETUL NIH.**

– TAHAN LAMA PULA TU.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

.

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

.

– JARANG GUNA TAPI SANGAT BERKESAN.**

DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

**Walaubagaimanapun, setiap perubahan yang berlaku bergantung kepada kondisi semasa pengguna SBS SCORPION OIL. Ada yang mendapat kesan cepat, dan ada yang sedikit perlahan. Teruskan penggunaan SBS SCORPION OIL ini sehingga mendapat hasil yang maksimum.

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

.

*DISCLAIMER : RESULT MAY VARY FROM PERSON TO PERSON

 

HARGA SBS SCORPION OIL

 

1X SBS SCORPION OIL (30ML)> RM 119

2X SBS SCORPION OIL(30ML)> RM 219

3X SBS SCORPION OIL (30ML)> RM 299

30ml : Untuk 1 bulan, bergantung pd cara penggunaan.

.

NAK JIMAT MODAL TAK CUKUP?? JANGAN BIMBANG, KINI SBS SCORPION OIL DIDATANGI DENGAN PEK JIMAT 15ML

1X SBS SCORPION OIL (15ML)> RM 79

15ml : Untuk 2 minggu, bergantung pd cara penggunaan.

.

 

.

DAPATKAN SEGERA SBS SCORPION OIL!

HUBUNGI SAYA SEGERA!

-EN AMIR-

“KAMI SEDIA MEMBANTU APA SAHAJA MASALAH ANDA, JANGAN MALU JANGAN SEGAN, HUBUNGI KAMI SEGERA”

WHATSAPP / SMS

011-24824341

011-24824341

011-24824341

 

HUBUNGI KAMI PADA BILA-BILA MASA (KEDAI 24 JAM)